English version English
Analog Artists Ltd.
Magunkról

Filmstúdió

Filmakadémia

Hírek

Kapcsolat
 
Magunkról

 

Cégfilozófia
 
Az Analog Artists Kft. alapítása jogelődje révén 2002-re nyúlik vissza. A filmes oktatás mellett 2004 óta önálló filmgyártó vállalatként is működik, döntően nagyjátékfilmek készítésére szakosodva.
 
Filozófiánk középpontjában az igényes közönségfilmek létrehozása szerepel. Terveinkkel és tevékenységünkkel szeretnénk egy erős lábakon álló, termékeny, magyar filmipar kiépülésében közreműködni. Célunk elősegíteni a magyar film külföldi sikerét, alkotásaink és alkotóink megismertetését a nagyvilággal.
       
Cégtörténet
 
Az Analog Artists 2002 márciusában alakult Schilling-Moharos Forgatókönyvírói Ügynökség és Produkciós Kft. néven, a két alapító tag Schilling Zoltán és Moharos György révén.  A cég Magyarországon elsőként kezdte el oktatni az USA-ban már régóta tanított „industrial script”, a szórakoztatóipari film forgatókönyvírásának alapelemeit. Az iskolának azóta több, mint 350 végzett hallgatója van, mintájára hasonló iskolák alakultak, a bevezetett forgatókönyvírói módszer egyre elfogadottabb és használtabb lett hazánkban is. Az iskola 2004-ben bővült az alapfokú filmrendezői ismeretek oktatásával, ami a szórakoztatóipari film rendezésének alapelemeibe vezeti be a hallgatókat.
 
Az iskola diákjaiból lassan filmes műhely verbuválódott, melynek első alkotása a 2003-ban bemutatott „Kistestvér” c. nagyjátékfilm volt. Ezt követi az Antigoné munkacímű, egészestés mozifilm, ami az első végzett rendezői csoport vizsgafilmjének is számít. 2005-ben került a mozikba a „Fej vagy írás” c. nagyjátékfilm, melynek megrendezésére szintén egy volt hallgatónk kapott lehetőséget.  
 
Mára az Analog Artists egy közepes méretű hazai filmstúdiónak mondható, évi egy nagyjátékfilm bemutatásával. Szeretnénk a tempót fokozni, és egy-két éven belül a gyártási kapacitásunkat megduplázni. További céljaink között szerepel szerzői filmek készítésére is lehetőséget adni a végzett hallgatóink számára.

 Copyright © 2002-2012 Analog Artists Ltd. · Minden jog fenntartva. · All rights reserved.